itulau_fanua

tala fou

Ole fungicide fou ole FMC ole Onsuva ole a fa'alauiloa ile Parakuei

O loʻo sauni le FMC mo se faʻalauiloa faʻasolopito, o le amataga o le faʻatauga o Onsuva, o se fungicide fou faʻaaogaina mo le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi i faʻatoʻaga soya.O se oloa fou, o le muamua i le FMC portfolio na faia mai le mole faapitoa, Fluindapyr, o le carboxamide muamua tau le atamai a le kamupani, o se vaega o se faasologa o fofo faatekinolosi i le paipa fungicide.

"O le oloa o le a faia i Atenitina, ae o le a auina atu i fafo mo pisinisi i Paraguay, o le uluai atunuu lea na maua ai le resitalaina mo le faʻaogaina i luga o soya, lea o le a, mulimuli ane, o lona faʻalauteleina i le itulagi atoa.

2111191255

O le fa'alauiloaina o le Onsuva ™ na faia i le aso 21 o Oketopa i le tele o auala, e aofia ai fa'afesaga'i i Paraguay ma fa'amasani mo le vaega o totoe o le LATAM.

O lenei tekinolosi e tatalaina ai se avanoa sili mo le tuputupu aʻe mo le kamupani i le maketi fungicide, faʻateleina lana faila ma fofo fou e faʻavae i luga o Fluindapyr, lea o le a faʻaopoopoina ai le taua i galuega i aso uma a tagata gaosi oloa.I lenei auala, o le fuafuaga faʻapisinisi a le FMC o le a faʻalauteleina ai se isi laasaga i lona faʻamalosia e avea o se kamupani fou, maualuga-tech e ofoina atu le tulaga sili ona lelei i le atinaʻeina o oloa mo le puleaina o faʻamaʻi i fualaʻau, "o le tala lea a Matías Retamal, Insecticides, Fungicides, Seed Dressing & Pule o oloa Soifua Maloloina i le FMC Corporation.

"O le gaosia i Atenitina o se faʻailoga o le FMC o loʻo suia lana taʻiala, e aumaia naʻo mea aoga mai fafo e faʻapipiʻi oloa i totonu o le atunuʻu, lea o le a faʻamalosia ai le atinaʻe, faʻavae galuega ma ausia ai fefaʻatauaiga mai fafo e ala i le suia o oloa faaulufale mai ma faʻalauiloa oloa auina atu i fafo," o lana faʻaopoopo mai lea.

Na fa'ailoa talu ai nei e le FMC le amataga o le gaosiga i totonu o le atunu'u o lana oloa fu'a, le iniseti, Coragen.

O le Onsuva o lo'o faia i mea aoga e lua, ma o le mea sili ona taua o le Fluindapyr, o le carboxamide fou (PROPERTY OF FMC) o loʻo tuʻufaʻatasia ma le Difenoconazole, o le mea lea, e fausia ai se fungicide fou o alaleo mo le puleaina o faʻamaʻi laulaau.O le Fluindapyr o loʻo i ai se faʻailoga faʻapitoa ma ofoina atu le puipuiga, faʻamalolo ma faʻaumatia, ausia lona malosi faʻafefe e ala i le faʻalavelave i le manava mitochondrial o sela fungal.Mo lona vaega, o le triazole o loʻo faʻatasi ma le faʻafefiloi, o lona faiga o gaioiga e aofia ai le faʻasaina o le biosynthesis ergosterol, i ai se faʻafesoʻotaʻi ma faʻaogaina faʻaogaina ae faʻatasi ai ma le malosi e tasi e puipuia ai, faʻamalolo ma faʻaumatia, o le mea lea e avea ai le ONSUVA ma meafaigaluega e ofoina atu le tulaga mataʻina i le pulea fa'atasi o fa'ama'i.

O lo'o iai fo'i le malosi tele o le fa'asoso'o e ala i laula'au, fa'ailoga translaminar ma toe tufatufaina atu i totonu o le la'au, ma, o lea la, e mafai ona maua se maualuga maualuga o le puleaina o pathogen.I se mataupu o minute, o lona faʻatasi o mea lelei e maua ai le maualuga o le puleaina ma vave taofia faʻamaʻi pipisi e mafua mai i pathogens o loʻo iai i le taimi o le faʻaogaina, o le mea lea, e puipuia ai isi faʻafitauli ma ni faʻafitauli fou mo fualaʻau, "o le faʻaopoopo lea a Retamal.

“Ose meafaigaluega taua tele mo le gaosiga o soya, talu ai e maua ai le maualuga o le puleaina o le ele o le soya ma le lavelave atoa o faʻamaʻi faʻaiʻuga o le taamilosaga e masani ona aʻafia ai fatu suauʻu, e pei o le mata o lane, lanu enaena poʻo le pala o le. laulaau.E mataʻina foʻi le faʻaauau pea i le faʻamautinoaina o loʻo puipuia fualaʻau mo se taimi umi, "o le faaopoopo lea a Retamal, ma matauina ona o mea tau le tau, o le mamafa e mafua mai i pathogens e maualuga i le gaosiga o Paraguayan, o le mea lea, o le taunuu mai o Onsuva ™ o se fofo taua. e feagai ma lenei faafitauli.

Faaalia e Retamal, e iai le fua o le vai i le va o le 250 ma le 300 kupita senitimita i le hecta, e faaopoopo atu i le maualuga o le pulea, e mafai ona ausia se tulaga lelei faaleleia i le tele ma le lelei, ma o tofotofoga o loo faaalia ai le faateleina o fua o le i le va o le 10 ma le 12% .


Taimi meli: 21-11-19